Torsdag 17. februar 2022: KJÆRLIGHETSVALS
Denne flotte låta teller nesten ikke med i 365-prosjektet, siden det er min gode venn, Kurt Selnes, som har laget den.
Men den måtte komme her fordi jeg fikk være med å synge – Hurra!

 

Tekst og melodi: Kurt Selnes
Produksjon, miks og gitarer: Tore Wullum 🙂
Flygel: Kurt Selnes
Trommer: Magnus Forsberg
Sang: Harald

Kurt og jeg spilte sammen i mange år i Sunny. Vi trålet Norge i flere år og gjorde flere spillejobber enn noen trodde var mulig.
Vi har utallige timer bak oss i bandbuss!!
Kurt er både klok, snill og crazy. (På hver eneste spillejobb spilte vi en sang jeg hadde laget som het Banan-sangen. Da spiste Kurt en hel banan MED SKALLET PÅ…)
I tillegg til å spise banan, er han veldig flink til å spille piano, og å lage sanger
Han er også en av mine beste venner!
Tusen takk for at jeg fikk synge den fine sangen til din mor, Kurt!

 

Dette skriver Kurt om sangen til sin mor:

Kortversjonen: Jeg ble til i en sakte vals. Jeg tuller ikke.
Min far tok motet til seg og inviterte opp min mor til dans. Det var ikke en hvilken som helst dans. Nei, det var en sakte vals. Han bukket visstnok pent, da han spurte henne høflig om å få dansen. Det likte hun godt og lot seg sjarmere. Han pustet lettet ut, da hun takket ja.
Arm i arm slo de følge ut på danseparketten. Så vendte de seg om, smilte sjenert til hverandre og stilte seg opp. Hun med hånden på hans høyre skulder, han med et godt tak rundt hennes midje. Så lot de musikken føre seg av sted.
Det var akkurat der, i sakte, vuggende bevegelser oppdelt i én-og-to-og-tre, at de begge forstod at noen spesielt var i ferd med å skje.
Resten er historie. Den er jeg så takknemlig for.
Låta «Kjærlighetsvals» er derfor min hyllest til kjærligheten som min far og mor delte – og til drømmen de hadde om framtida og et liv sammen.
Når jeg først skulle feire dem med en egen komposisjon, som kunne det ikke bli annet enn en sakte vals.
Jeg setter pris på om du lytter. Og hvis den berører deg, kan du jo dele den også.

«Kjærlighetsvals» er produsert og mikset helt nydelig av Tore Wullum. Han spiller også gitar. Min eiegode kompis Harald Troøyen har lagt vokal mens Magnus Forsberg har bidratt med det følsomme trommespillet. Selv har jeg skrevet tekst og musikk samt sittet bak flygelet..

Bildet er av Kurts foreldre <3

(Kurt på FB: https://www.facebook.com/kurtaselnes)

Sangen på Spotify
Den bør egentlig spilles på Spotify fordi da genereres det midler til komponisten, altså Kurt. I dette tilfellet eier han hele verket. For hver avspilling vil Kurt innkassere ca 3 øre. Hvis du spiller sangen 33 ganger, vil Kurt bøtte inn ei krone. Det fortjener han – kom igjen – sett på repeat!